Jonge kinderen (vanaf 4 jaar)

Wat bieden wij?

  1. Voor jonge kinderen bieden wij psychosociale zorg in de vorm van
    integratieve kindertherapie (=spelenderwijs)
  2. Vanuit de JW of een PGB budget begeleiden wij ook jonge kinderen
    (u en uw kind moet hiervoor aan bepaalde voorwaarden voldoen!)

Wij maken een onderscheid tussen:

  • integratieve kindertherapie        :  voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.
  • integratieve jongerentherapie   :  voor jongeren van 12 t/m 23 jaar.

In onze praktijk behandelen en begeleiden wij kinderen vanaf 4 jaar. Het is geheel afhankelijk van de problematiek, de sociaal-emotionele ontwikkeling én de belevingswereld van het kind, in hoeverre de gehele behandeling zal plaatsvinden bij een kinder-therapeut of bij een jongeren-therapeut.

integratieve kindertherapie:
Jonge kinderen ervaren veel 'anders' of beleven gebeurtenissen of omstandigheden anders dan volwassen personen. Zij hebben vaak een ander zelfbeeld en wereldbeeld dan volwassenen.
Het vergt daarom ook andere methoden om goed te inventariseren wat de achtergronden en werkelijke problemen voor het kind zijn én waar en hoe die ontstaan (zijn).

Soms ligt de problematiek van een kind ook (gedeeltelijk) binnen het gezin, en/of in de omstandigheden van het kind. Soms is het zo dat een kind bepaalde vaardigheden (nog) niet helemaal goed onder de knie heeft.

Bij integratieve kindertherapie worden andere interventies gebruikt dan bij volwassenen, vaak spelenderwijs. Ook de spanningsboog is bij kinderen kleiner. Spelenderwijs wordt het vertrouwen verkregen bij het kind en met speciale technieken wordt er met het kind contact gemaakt. Het werken en het communiceren met het kind wordt op het individu en het specifieke niveau van het kind afgestemd, om zodoende hun problematiek en hun eigen processen daarin te gaan begeleiden.   

In onze blauwe menu's (rechts bovenaan deze pagina) vindt u extra informatie over bepaalde symptomen en onze werkwijze bij jonge kinderen. 

Het begeleiden van volwassenen, relaties, gezinnen, jongeren en kinderen (vanaf 4 jaar) & professionals.